Πώς να προσελκύσετε περισσότερους επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας

Η δική σας ιστοσελίδα είναι η δική σας on-line κάρτα για τους τουρίστες και όσο καλύτερη είναι, τόσο περισσότερους επισκέπτες προσελκύει. Εκτός από προσθήκη στην Feel Greece, το οποίο θα διαδώσει την δραστηριότητά σας, υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα, τα οποία πρέπει να λάβετε υπόψη, σε περίπτωση που θέλετε περισσότερους πελάτες από το διαδίκτυο.

 1. Λειτουργούσα ιστοσελίδα: Διαπιστώστε, ότι λειτουργούν όλες οι σελίδες, σύνδεσμοι και μενού της ιστοσελίδας σας. Μηνύματα όπως «Σύντομα σε λειτουργία» ή «Υπό κατασκευή», άδειες σελίδες ή μηνύματα σφαλμάτων, δεν θα μπορούσαν να επιστρέψουν ξανά τους επισκέπτες.

 2. Γλώσσες: Οι επισκέπτες από χώρες, οι οποίες είναι διαφορετικές από την Ελλάδα, μπορούν να μην καταλαβαίνουν την Ελληνική γλώσσα. Μεταφράστε την ιστοσελίδα σας τουλάχιστον σε μία δημοφιλή ξένη γλώσσα (αγγλικά, γερμανικά), έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να καταλάβουν για τι πρόκειται.

 3. Ποιοτικές φωτογραφίες: Οι ωραίες φωτογραφίες είναι ίσως το σημαντικότερο μέρος της δικής σας ιστοσελίδας. Αυτές οι φωτογραφίες είναι ένα από τα πρώτα πράγματα, τα οποία οι επισκέπτες αναζητούν όταν ανοίξουν συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Σε περίπτωση που οι φωτογραφίες είναι καλές οι ίδιοι είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν την περιήγηση του περιεχομένου και να ενδιαφερθούν για κράτηση. Ποιοτικές φωτογραφίες δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι είναι φωτογραφίες από φωτογράφο επαγγελματία. Παρακάτω υπάρχουν μερικές ιδέες πως μόνοι σας μπορείτε να βγάλετε τέτοιες φωτογραφίες:
  • - Εξωτερικές φωτογραφίες: κάντε τις φωτογραφίες σε ηλιόλουστη ημέρα (οι σκοτεινές φωτογραφίες μπορούν να παρουσιάσουν άσχημα και το πιο φανταστικό ξενοδοχείο). Σε περίπτωση που έχετε πισίνα, κήπο, μπάρμπεκιου, χώρο στάθμευσης κ.α., φωτογραφήστε και αυτά τα σημεία.
  • - Εσωτερικές φωτογραφίες: σε περίπτωση που έχετε αίθουσα αναμονής, εστιατόριο, μπαρ, δωμάτιο παιχνιδιών, fitness ή άλλο εξοπλισμό, βγάλτε τους από μια φωτογραφία.
  • - Φωτογραφίες των δωματίων: και εδώ το φως είναι πολύ σημαντικό. Κάντε φωτογραφίες από την είσοδο, έτσι ώστε ένα μεγάλο μέρος του δωματίου/του διαμερίσματος να φαίνεται. Στην συνέχεια τραβήξτε φωτογραφίες από διαφορετικά σημεία του δωματίου: κρεβάτια, κουζίνα, μπάνιο, μπαλκόνι, θέα από το μπαλκόνι κ.α. Να αποφεύγετε να εστιάζεστε στις λεπτομέρειες όπως ανθοδοχείο, συρτάρι, πετσέτα στο κρεβάτι και άλλα παρόμοια. Να αποφεύγετε να τοποθετείτε πράγματα, τα οποία δεν έχετε την πρόθεση να αφήσετε στο δωμάτιο μετά την φωτογράφηση όπως κουρτίνες, σκεπάσματα, φύλλα από τριαντάφυλλα κ.α. Ο πελάτης περιμένει να δει το δωμάτιο ακριβώς έτσι όπως είναι στις φωτογραφίες.
  • - Φωτογραφίες της περιοχής: φωτογραφίες από το χωριό/την πόλη, όπου βρίσκεστε, από την περιοχή, από την παραλία. Δεν υπάρχει πρόβλημα να κάνετε μερικές φωτογραφίες του μέρους όπου διαμένετε κάποια όμορφη ηλιόλουστη ημέρα, έτσι δεν είναι

   Εξασφαλίστε μεγάλες φωτογραφίες στην δική σας ιστοσελίδα. Οι μικρές φωτογραφίες, οι οποίες δεν μεγεθύνονται, δεν παρουσιάζουν σωστά την εικόνα του δωματίου.

 4. Εύκολη πλοήγηση: διαβεβαιωθείτε, ότι η ιστοσελίδα σας είναι εύκολη για χρήση. Οι επισκέπτες σας πρέπει καθαρά να μπορούν να δουν το μενού, τους συνδέσμους σε άλλες σελίδες, τα δικά σας στοιχεία επικοινωνίας κ.α.

 5. Απλοποιημένες περιγραφές: Όλοι θα συμφωνούσαν, ότι κάθε μέρος/χωριό/παραλία είναι μοναδικό και χαρακτηριστικό, όμως τα χίλια λόγια, τα οποία παινεύουν τη μεγαλοπρέπειά του δεν το κάνουν καλύτερο. Οι διαφορετικοί άνθρωποι αρέσουν διαφορετικά πράγματα. Περιγράψτε συνοπτικά το μέρος, όπου βρίσκεται το δικό σας ξενοδοχείο, με τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα, τα οποία το χαρακτηρίζουν, καθώς επίσης και τα αξιοθέατα, τα οποία βρίσκονται κοντά. Μερικές καλές φωτογραφίες είναι καλύτερη ιδέα παρά τα πολλά λόγια.
  Τα ίδια ισχύουν και για την περιγραφή του ξενοδοχείου σας. Φράσεις όπως «Αυτό είναι το μέρος όπου τα όνειρά σας γίνονται πραγματικότητα» ή «ο δικός μας μικρός επίγειος παράδεισος είναι το καλύτερο μέρος για τις διακοπές σας» είναι πολύ υποκειμενικές. Αντί να γράψετε τέτοιες φράσεις, επιτρέψτε στους πελάτες να το αισθανθούν κατά την διάρκεια της διαμονής τους. Οι πολλές περιγραφές στην δική σας ιστοσελίδα είναι βαρετές και μονότονες για τους επισκέπτες. Το σύντομο κείμενο το προσέχουν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι.

 6. Λεπτομέρειες: Να είστε συγκεκριμένοι, όταν δίνετε πληροφορίες για τον εξοπλισμό σας. Πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα περιλαμβάνει και φούρνο ή μόνο μάτια κουζίνας Υπάρχει καφετιέρα ή μόνο βραστήρας Σε περίπτωση που δίνετε πετσέτες και προϊόντα προσωπικής υγιεινής, πρέπει να το αναφέρετε. Διαβεβαιωθείτε, ότι τα πράγματα, τα οποία φαίνονται στις φωτογραφίες αναφέρονται στην περιγραφή.

 7. Τιμές: Τα ξενοδοχεία, τα οποία ανακοινώνουν τις τιμές στην ιστοσελίδα προσελκύουν την προσοχή των επισκεπτών περισσότερο. Π.χ. σε περίπτωση που ο επισκέπτης αναζητά φιλοξενία για όχι περισσότερο από 40 Ευρώ ανά διανυκτέρευση, ενώ τα δικά σας δωμάτια έχουν αρχική τιμή από 70 Ευρώ, οι τιμές που μπορείτε να ανακοινώσετε στην ιστοσελίδα θα εξοικονομήσουν και στα δύο συμβαλλόμενα μέρη άχρηστη αλληλογραφία. Διατηρήστε τις τιμές σας ενημερωμένες και να δημοσιεύετε ειδικές προσφορές για κρατήσεις, οι οποίες έγιναν νωρίτερα, πακέτα, εκπτώσεις για ομάδες τουριστών ή για διαρκή διαμονή κ.α.

 8. Χάρτες: Η περιγραφή πολλών ξενοδοχείων ξεκινάει με τον ακόλουθο τρόπο: «Εμείς είμαστε σε κεντρικό σημείο …». Μέχρι εδώ εντάξει, όμως σε ένα μεγάλο οικισμό αυτό το κεντρικό σημείο μπορεί να είναι κάθε ένα από τα 20 + ξενοδοχεία του κέντρου. Δώστε στοιχεία για την ακριβή σας τοποθεσία (Google Maps, Google Earth ή GPS συντεταγμένες).

 9. Τακτικός έλεγχος του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: ТΑυτό είναι κάτι πολύ σοβαρό. Σε περίπτωση που θέλετε να έχετε πελάτες από το διαδίκτυο, να ελέγχετε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο τακτικά (τουλάχιστον μια φορά την ημέρα). Πρέπει να λάβετε υπόψη, ότι όταν οι δικοί σας πιθανοί πελάτες σας αποστέλλουν ερωτήσεις για κρατήσεις, ενδεχομένως έχουν στείλει τέτοιες ερωτήσεις και σε άλλα ξενοδοχεία. Σε περίπτωση που τους απαντήσετε μετά από μία εβδομάδα (ή δύο) υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι ίδιοι ήδη να έκαναν κράτηση αλλού.

 10. Απαντήσεις στα e-mail: Να απαντάτε σε όλες τις ερωτήσεις, τις οποίες λαμβάνετε, έστω και να μην υπάρχουν ελεύθερα δωμάτια για το λεγάμενο χρονικό διάστημα. Μια ευγενική απάντηση όπως «Ευχαριστούμε για την ερώτησή σας, όμως αυτή την στιγμή δεν έχουμε ελεύθερα δωμάτια για αυτή την περίοδο/εποχή/έτος» σας παρουσιάζει ως καλοπροαίρετους και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι ενδεχόμενοι πελάτες σας να επιστρέψουν με καινούρια ερώτηση για την επόμενη σαιζόν/έτος. Σε περίπτωση που δεν λάβουν καμία απάντηση, το πιο πιθανόν είναι να μην ξαναγράψουν.